inner-west residence

InnerWest_01
InnerWest_01

InnerWest_02
InnerWest_02

InnerWest_Dustk01
InnerWest_Dustk01

InnerWest_01
InnerWest_01

1/11

Location: 

Client

Status

Architecture

Interior

Builder

Joinery

Photography

Styling

Inner-West, Sydney

Private

Completed February 2020

Michiru Design Studio

Michiru Design Studio

Located in a quiet street in the Sydney's Inner-West, this house was designed for a young family with outdoor entertainment and modern lifestyle in mind.

What was a disconnected relationship between the main house and the rear courtyard, the project has been designed to re-connect the main house to nature. By converting the unused rear garage into a double storey cottage with plenty of entertainment space, the empty, concreted courtyard has been transformed to a usable, green hidden gem. 


The house embraces the existing monochromatic tones, and adds natural textures using timber and stacked, sandstone feature wall which connects the main house and the cottage, as well as the courtyard area.